Tudose: Salariile și pensiile vor crește

Salariile și pensiile vor crește anul viitor iar proiecția bugetară pe anul 2018 va ține cont și de partea de dezvoltare a României, a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, adăugând că “programul de guvernare va fi respectat literă cu literă și cifră cu cifră”.

“Plecăm de la ce este important, este unul dintre cele mai importante documente pe care le emite un guvern și este important și pentru țară și pentru a ne duce la îndeplinire programul de guvernare. Este important să fie făcut bine, să respecte anumiți parametri în care suntem, aș spune, și constrânși, dar și cu liberul angajament, acel deficit de sub 3%. Trebuie ca în el să respectăm alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii; nu uitați că de la 1 ianuarie intră în vigoare Legea salarizării, la asta lucrăm acum, la acordurile fine pe Legea salarizării. Am promis, împreună cu partidul, partidul cu Guvernul, că nimeni nu va primi mai puțini bani, toată lumea va avea venituri mai mari. La asta lucrăm și așa se va întâmpla”, a declarat Mihai Tudose, într-o intervenție telefonică la Antena 3, întrebat despre importanța proiectului de buget pentru anul 2018.

Fiind întrebat dacă mărirea pensiilor și salariilor se va produce anul viitor, premierul a spus: “Salarii — în mod cert, pensiile — în mod cert. De la anul, punctul de pensie crește de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. (…) Respectăm programul de guvernare literă cu literă și cifră cu cifră, fiindcă sunt și cifre”.

Tudose a adăugat că, de asemenea, la proiecția bugetară pe 2018 se lucrează și pe partea de dezvoltare a României.

“Anul acesta nu ne-am plâns, fiindcă nu de asta ne-a votat lumea și nu pentru acest motiv am venit la guvernare, să ne plângem ce am găsit, dar nu am avut niciun proiect. Anul ăsta am pus bazele proiectelor pentru anul viitor și anul viitor va trebui ca și prin buget să ne asigurăm că ele vor funcționa”, a declarat el.

Referitor la partea de deficit bugetar, prim-ministrul a confirmat că pe trimestrul II deficitul României este de 4,1%, dar a subliniat că la finele anului se va vedea că țara noastră se înscrie în parametrii conveniți cu partenerii externi.

“Pe trimestrul II așa este. Noi nu vorbim de deficite pe trimestre, vorbim de deficite pe întreg anul, au fost niște schimbări, dacă mai țineți minte, la jumătatea anului, tocmai pentru că lucrurile nu mergeau cât de repede trebuie și în direcția care trebuie. Am reașezat lucrurile, ați văzut la rectificare că suntem în parametri, la sfârșitul anului veți vedea că am rămas în parametri și la construcția bugetară pe anul viitor veți vedea, de asemenea, că suntem în parametrii stabiliți cu partenerii și care, până la urmă, sunt sănătoși pentru economia noastră”, a spus Tudose.

Premierul a precizat că miercuri, cu o parte din miniștrii Cabinetului său, o parte din colegii social-democrați, cu președintele PSD, Liviu Dragnea, împreună cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, au stabilit care este strategia de dezvoltare pe următorii ani a României.

“Și cred că, în sfârșit, vom avea o strategie de dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului și reală, normală, în următorii ani”, a afirmat Tudose.

De același autor

Related Articles