Vânătorii de pe Valea Cernei au luat ”în cătare”…planul de recoltă

În această perioadă este în plină desfăşurare sezonul de vânătoare la mistreţi, care s-a deschis în această lună, iar vânătorii de pe Valea Cernei au luat deja în “cătare” realizarea planului de recoltă pentru acest an!

Am început bine sezonul de vânătoare, sub auspicii favorabile, pe fiecare fond de vânătoare avem un plan de recoltă pentru mistreţi! Stăm bine cu planul de recoltă, deoarece avem de recoltate 78 de mistreţi la nivelul clubului! Avem cinci fonduri de vânătoare, de pe care am recoltat până acum ân jur de 12 mistreţi. Până la sfârşitul sezonului trebuie să realizăm planul de recoltă!”, ne-a declarat ing. Ionică Rostescu-Bojinescu – secretarul Clubului de Vânătoare Băile Herculane din cadrul AJVPS Caraş-Severin.

Pentru atingerea acestui obiectiv, sunt organizate partide de vânătoare la fiecare sfârşit de săptămână! “La nivel de grupă se realizează fiecare partidă de vânătoare şi eliberez autorizaţii pentru ziua respectivă! Până la 1 decembrie se eliberează autorizaţii de vânătoare pentru zilele de sâmbătă sau duminică, la solicitarea şefului de grupă, vorbim de mistreţi… specificul nostru este mistreţul! Deocamdată nu avem solicitări de la vânători din ţară, dar probabil că până la sfârşitul sezonului vor fi“!, ne precizează ing. Ionică Rostescu-Bojinescu.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles