O nouă acțiune caritabilă la inițiativa Radio România Reșița!

În Romania mor opt dintr-o mie de copii nou-născuți, plasând țara noastră pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile. Mai mult de jumătate dintre aceste decese au loc în prima lună de viaţă, principala cauză fiind prematuritatea sau naştere înainte de termen. Toate aceste lucruri se întâmplă și din lipsa dotărilor din spitale.

Acțiunea caritabilă s-a desfășurat în urma unei discuții cu managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea

Fiindcă Spitalul de Urgență din Reșița are nevoie de un sterilizator pentru secția de neonatologie ce reprezintă o mare șansă la viață pentru bebeluși, dar și pentru părinții lor de a se bucura de venirea pe lume a micuților, Radio România Reșița în parteneriat cu ascultătorii și partenerii săi, a recidivat cu un nou proiect caritabil, după cel de mare anvergură din anul 2016, “Muzică pentru viață”, propunându-le organizatorilor Festivalului Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Caraș-Severin, desfășurat sâmbătă la Dezești, să strângă suma necesară, 3.000 de euro, pentru achiziționarea unui sterilizator necesar secției de neonatologie a Spitalului de Urgență din municipiu.

Ion Mustață, președintele Clubului de Vânătoare și Pescuit din Reșița, ne-a declarat:

„Festivalul s-a desfășurat în condiții bune, bucurându-se de participarea unui număr foarte mare de oameni. Acțiunea caritabilă s-a desfășurat în urma unei discuții cu managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea care ne-a propus să facem acest gest caritabil. Noi am îmbrăţişat ideea și a ieșit. Săptămâna viitoare trebuie să luăm legătura cu Spitalul Județean de Urgență și să le dăm donația de 3000 de euro, cât au nevoie, deci putem spune că AJVPS-ul donează suma în totalitate. Toți au fost încântați și bucuroși că putem să ajutăm niște copii”.

La rândul său organizatorul festivalului , Ion Borduz, primarul comunei Fîrliug unde s-a desfășurat evenimentul și-a arătat bucuria că a putut include și un act caritabil în desfășurarea primei ediții a Festivalului  Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Caraș-Severin, ce a avut drept model un festival similar care se desfășoară în județul Arad:

„Mă bucur că am reușit să includem și acest eveniment caritabil pentru secția de neonatologie a Spitalului de Urgență din Reșița.Oamenii au fost generoși și ceea ce ne-am propus s-a realizat.Întotdeauna accept provocări ce generează lucruri foarte bune  ca și aceasta propusă de managerul radioului reșițean, Laura Sgaverdea.Nu doar eu , ci și marele nostru campion la box, Francisc Vaștag, care este vicepreședinte al asociației județene, Ion Mustață, președintele Clubului de Vânătoare și Pescuit din Reșița, Mircea Ciobanu, directorul și mulți alții au fost alături de acest proiect și eu mă bucur că în calitatea mea de primar am reușit alături de oamenii aceștia să realizăm acest lucru. Mulțumesc, evident, radioului reșițean și voi răspunde cu siguranță de fiecare dată la astfel de propuneri, fiindcă nimic nu poate fi mai frumos și mai generos decât să ajuți pe cei care au nevoie. Eu cred că este cel mai important lucru pe care un om poate să îl facă în viață: să-și  ajute semenii , că restul e … poveste.”

Echipa Radio România Reșița, prin managerul său Laura Sgaverdea, aduce mulțumiri organizatorilor Festivalului Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Caraș-Severin, pentru susținerea și realizarea acestui gest de omenie ce va salva viața multor bebeluși născuți cu probleme, la spitalul reșițean.

Echipa Radio România Reșița

De același autor

Related Articles