Liceul din Mehadia pregătește viitorii pădurari

Începând cu anul şcolar 2017-2018, la nivelul Liceului tehnologic NICOLAE STOICA DE HAŢEG din Mehadia funcţionează o clasă de şcoală profesională cu profilul silvicultură – pregătirea de pădurari, iar pentru practica şcolară au fost încheiate parteneriate de colaborare între conducerea liceului şi ocoalele silvice din Mehadia şi Băile Herculane.

În acest an, la clasa de profesională avem un grup de 15 elevi din toate zonele arondate comunei Mehadia! Unii dintre elevi fac naveta, fiindcă sunt mijloace de transporţ avem elevi care vin şi de la Cornereva, deşi ştim că şi în cadrul localităţii Cornereva funcţionează o şcoală postliceală, dar probabil profilul pe care îl avem la clasa de profesională a determinat părinţii să-şi îndrume copiii spre liceul nostru!”,ne-a declarat prof. Ionela Domilescu – directorul adjunct al Liceului tehnologic NICOLAE STOICA DE HAŢEG.

Dealtfel, la nivelul liceului din Mehadia există şi clase liceale cu pregătire în domeniul silviculturii. “Avem şi clase de liceu cu profil de silvicultură şi, de asemenea, pentru pregătirea lor practică avem o colaborare cu cele două ocoale silvice din zonă, Mehadia şi Băile Herculane! La silvicultură avem o clasă de liceu – zi cu 28 de elevi şi profesionala cu 15 elevi. Mulţi dintre absolvenţii noştri de liceu profesează în cadrul ocoalelor silvice!“, ne precizează prof. Ionela Domilescu.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles