Un consul, în vizită la Reşiţa

120

Deşi protocolară vizita consulului sârb la Timişoara, Vladan Tadic, în municipiul Reşiţa nu a fost lipsită de discuţii punctuale, legate de proiecte transfrontaliere realizate ori în curs de realizare.

La întâlnirea de la Palatul Administrativ, au participaţ prefectul judeţului Caraş Severin, Matei Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi primarul Municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Avem relaţii foarte bune cu Serbia atât la nivel naţional cât şi în ceea ce priveşte regiunea noastră. Derulăm de mult timp proiecte transfrontaliere care şi-au dovedit eficienţa” sublinia preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Şeful administraţiei judeţene, a amintit printre altele, de punctul de trecere a Dunării cu bacul, de la Moldova Nouă şi de iniţiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră. Proiectul este derulat în România de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului (ONCOGEN) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” din Timişoara, iar în Serbia de către Spitalul General Požarevac şi Ministerul Sănătăţii.

Prefectul judeţului, Matei Lupu, a amintit eforturile încununate de succes pentru înfiinţarea punctului de trecere a frontierei de la Moldova Nouă cu localitatea de pe celălalt mal al Dunării, Golubac.

Plăcut impresionat de primire, consulul general Vlada Tadic, spunea că în viitor speră să fie identificate şi alte oportunităţi de dezvoltare, spre beneficiul tuturor părţilor implicate.

(Marius Căruntu)