[FOTO] Poluarea pedepsită de autorităţile de mediu din Caraş-Severin: TMK Reşiţa a fost sancţionată contravenţional

Comisarii Gărzii de mediu Caraş-Severin au sancţionat Societatea TMK Reşiţa, conform legii calităţii aerului, cu o amendă contravenţională de 15.000 de lei privind poluarea cu praf a cartierelor din imediata vecinătate a combinatului siderurgic.

Comisarul Gheorghe Muntean a precizat pentru Radio Reşiţa că, această măsură a survenit repetatelor sesizări ale cetăţenilor din zona veche a oraşului şi a deplasării inspectorilor de mediu pe platforma industrială din muncipiul de pe Bârzava:

De-asemenea s-a dispus şi remedierea deficienţelor constatate, precum şi analiza stării tehnice a întregii hale de producţie a oţelului, impunându-se prezentarea periodică a unui program de măsuri şi responsabilităţi privind funcţionarea corespunzătoare conform legislaţiei de mediu în vigoare, a mai spus Gheorghe Muntean.

Amintim că, Societatea TMK Reşiţa se află în procedura de reglementare la Agenţia pentru Protecţia Mediului pentru obţinerea unei noi autorizaţii integrate de mediu, fapt care pune serioase semne de întrebare dacă autorităţile de mediu vor mai trece cu vederea neregulile constatate, subliniază acestea. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles