Armata a venit din nou la şcoală

291

Elevii Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reşiţa s-au întâlnit astăzi cu militari români care le-au vizitat şcoala, înarmaţi până în dinţi.

În mai multe şcoli şi licee din ţară, echipe de militari români de la toate categoriile de forţe le vorbesc în aceste zile, elevilor despre importanţa Armatei şi a carierei militare. Acţiunea face parte din campania „Ziua Armatei Române în Şcoli”, eveniment premergător sărbătoririi cadrelor militare din ţara noastră, zi marcată pe 25 octombrie. Elevii au primit informaţii utile pentru o carieră în forţele armate române, dar au făcut cunoştinţă şi cu tehnica de luptă. Fetele au fost curioase, însă băieţii au avut curajul şi să mânuiască armele, ca în jocurile video.

Mâine, între orele 10.00 şi 13.00, la sediul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin va avea loc Ziua porţilor deschise. Vizitatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu militari din cadrul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere DECEBAL, Batalionul 183 Artilerie General Ion Dragalina și elevi de la Colegiul Național Militar Mihai Viteazul.

(Sebastian Dragomir)