Semafoarele i-au scos în stradă pe poliţiştii locali

988

Semafoarele din Reşiţa i-au scos în stradă pe poliţiştii locali. S-a întâmplat în această dimineaţă în cartierul Muncitoresc.
La intersecţia străzilor Paul Iorgovici cu Oituz semafoarele s-au dat peste cap, indicând prioritate de trecere atât şoferilor, cât şi pietonilor. Mai mult decât atât, acolo, unul din autobuzele Roatir a fost cuprins de flăcări (din nou) şi a fost nevoie ca circulaţia să fie dirijată de agenţii poliţiei locale. Iniţiativa a fost salutată de participanţii la trafic, care în special la orele de vârf, sunt nevoiţi să aştepte peste un minut şi jumătate apariţia culării verzi. În afara orelor de vârf, tensiunea este una şi mai mare, întrucât semafoarele din zonă nu sunt acţionate manual şi ele devin active, chiar dacă nu traversează strada niciun pieton.

În ceea ce priveşte semafoarele, situaţia este cunoscută şi la nivelul poliţiei rutiere şi la nivelul administraţiei locale, care ar trebui să le asigure mentenanţa. Cazul din cartierul Muncitoresc nu este unic, spune agentul şef principal Eugen Lupaşcu de la Biroul rutier Reşiţa:

„Au timpi de aşteptare foarte mari. Am avut aceeaşi situaţie şi la semaforul din Triaj, strada Timişoarei. Zilnic primim sesizări pe care le transmitem Primăriei Reşiţa. Urmează ca firma din Timişoara, care efectuează mentenanţa acestor semafoare pe raza municipiului, să remedieze aceste deficienţe. Sperăm ca zilele următoare să reglementăm toată funcţionarea semafoarelor electrice din municipiul Reşiţa.”

Un alt semafor cu probleme este cel de pe bulevardul A.I.Cuza, din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Instalaţia nu funcţionează şi induce în eroare şoferii care se deplasează dinspre strada Sportului. Aceştia văd că pietonii traversează strada, bănuind că au verde, iar autoturismele care vin dinspre Triaj au roşu la semafor. De fapt, instalaţia electrică funcţionează doar pe culoarea galbenă, intermitent.

(Sebastian Dragomir)