Rabla Clasic: toate cele 3.800 de vouchere suplimentare din programul pentru persoane fizice au fost epuizate în 30 de minute

Toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare din Programul ‘Rabla Clasic’ pentru persoane fizice s-au epuizat, luni, în numai 30 de minute, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, în marja unei conferinţe de specialitate.

Astăzi, 16 octombrie 2017, suntem în faţa unei zi minunate, pentru că în istoria Programului ‘Rabla Clasic’ pentru persoanele fizice, în 30 de minute toate cele 3.800 de prime de casare s-au terminat. Asta înseamnă că românii doresc să-şi reînnoiască parcul auto, doresc să circule într-un mediu curat şi sănătos şi să circule în siguranţă pe drumurile patriei. Eu mă bucur că în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută s-a aprobat suplimentarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu cu 25 de milioane de lei, care înseamnă 3.800 de prime de casare pentru Programul ‘Rabla Clasic’ pentru persoane fizice. În cele 13 ediţii de când există, astăzi suntem într-o perioadă istorică în care s-au epuizat, cum vă spuneam, toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare, în 30 de minute. În acelaşi timp, pentru să suntem în această săptămână dedicată schimbărilor climatice, vreau să amintesc, bineînţeles, şi de Programul ‘Rabla Plus’. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să putem spune că este într-adevăr un program de succes. Românii se îndreaptă şi către cumpărarea de maşini care nu poluează, respectiv maşini 100% electrice sau maşini plug-in hibrid.

În data de 11 octombrie, Guvernul a aprobat în şedinţa săptămânală suplimentarea cu 25 de milioane de lei a bugetului destinat Programului Rabla Clasic pentru persoane fizice.

Începând din 18 mai 2017, persoanele fizice şi cele juridice puteau accesa Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – ‘Rabla Clasic’ şi ‘Rabla Plus’. Bugetul anunţat la momentul respectiv în cazul programului ‘Rabla Clasic’ se situa la 180 de milioane de lei, iar cel pentru ‘Rabla Plus’ la 45 de milioane de lei.

Sursa: economica.net

De același autor

Related Articles