Pelerinaj la Sfânta Parascheva: 28 de persoane transportate la spital

Peste 220 de persoane dintre cele care au venit la Iaşi zilele acestea, în pelerinaj la Sfânta Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza frigului, nealimentaţiei şi a oboselii, potrivit autorităţilor.

De marţi dimineaţa, de la începutul pelerinajului la moaştele Cuvioasei Parascheva şi Sfintei Tecla, şi până în cursul dimineţii de astăzi, 28 de pelerini au fost transportaţi la spital.

Radio Iaşi relatează că mii de credincioşi aşteaptă să se închine la racla cu moaştele, în ziua prăznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

În total, peste 100 de mii de pelerini veniţi din ţară şi străinătate au trecut prin faţa moaştelor, depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Slujba a fost oficiată astăzi de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Preasfinţitul Teofan:

Înalt Preasfinţitul Teofan: De ce aleargă oamenii spre Sfinţii lui Dumnezeu? De ce se îndreaptă oamenii spre locuri care adăpostesc sfinte moaşte al sfinţilor pentru a le cinsti, a le atinge, a le săruta, a le îmbrăţişa? Fac aceasta pentru că sfinţii mărturisesc aceeaşi credinţă pe care au mărturisit-o Sfinţii Apostoli, au avut aceeaşi dreaptă vieţuire precum Sfinţii Apostoli, fac aceasta pentru că Sfinţii lui Dumnezeu au fost purtători de Duhul Sfânţ în viaţa lor, prin rugăciune, prin viaţă curată, prin credinţă dreaptă, prin spirit de jertfă, iar după plecarea lor dintre pământeni, moaştele lor cele bine-cuvâtate rămân purtătoare de Duhul Sfânt şi creştinii simt acest mare adevăr.

Mii de poliţişti sunt în misiune, pe stradă şi în zona lăcaşelor de cult din întreaga ţară. Poliţia Română le recomandă celor aflaţi la evenimente să fie atenţi în locurile aglomerate şi să respecte indicaţiile poliţiştilor care supraveghează circulaţia pentru prevenirea aglomerărilor, blocajelor şi accidentelor de circulaţie.   RRA

Cele mai citite

Related Articles