ROSE proiect privind învăţământul secundar

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a avut loc întâlnirea cu reprezentantul Ministerului Educației Naționale, în calitate de monitor, prof.  Daniela Bufnea. Întâlnirea a avut drept scop sprijinul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin pentru implementarea proiectului ROSE.

         PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR
ROMANIAN SECONDARY EDUCATION PROJECT
(ROSE) este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.
Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale pe o perioadă de  7 ani, între 2015 și 2022.

În județul Caraș-Severin au semnat, în prima rundă contractele, șase unități de învățământ: Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița, Seminarul Teologic Liceal Episcop ”Ioan Popasu” Caransebș, Liceul Tehnologic Nicolae Stoica de Hateg Mehadia,Liceul” Tehnologic” Clisura Dunării ”Moldova Nouă, Liceul Tehnologic ”Trandafir Cocârlă” Caransebeș și Liceul Tehnologic ”Mihai Novac” Oravița.

Redacţia Radio Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles