[UPDATE] Lacul Secu la mâna braconierilor: Perimetrul piscicol este al nimănui, după ce AJVPS-ului i-au fost suspendate drepturile de gestionare

În Caraş-Severin pe barajul Secu braconajul piscicol este în floare.

Conform sesizărilor primite la redacţie, cantităţi însemnate de peşte sunt recoltate necontrolat noapte de noapte din apele lacului de acumulare, administrat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin.

Pescarii amatori din Reşiţa au descoperit zilele trecute mai multe bărci şi o serie de plase monofilament a câteva sute de metri lungime, pe care le-au distrus şi au eliberat peştii captivi.

Contactată conducerea AJVPS, gestionarul de drept al lacului de acumulare, a declarat pentru Radio Reşiţa că după realocarea apelor din judeţ, barajul Secu nu a mai fost atribuit foştilor administratori. Mircea Ciobanu – directorul asociaţiei spune că, momentan ordinul este pe masa ministrului, iar răspunsul în aşteptare. În ceea ce priveşte paza perimetrelor piscicole, angajaţii AJVPS nu au nici o bază legală de a efectua verificări, controalele le pot face doar poliţia sau jandarmeria.

Amintim că, dacă sunt prinşi braconierii riscă o amendă de la 6 la 10 mii de lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles