Iustin Cionca a primit la Consiliul Județean o delegație de oameni de afaceri din China

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a primit ieri o delegație de investitori chinezi interesați de oportunități în zona mediului de afaceri, în industria vini -viticolă, dar și în cea a produselor tradiționale specifice zonei, cu accent pe produsele tradiționale, lucrate manual.

Vizita a avut loc la inițiativa domnului Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț și Industrie Arad, oaspeții vizitând în aceste zile și Târgul de vinuri și gastronomie “Vicii și Delicii”.

Iustin Cionca a prezentat caracteristicile generale al județului, cât și deschiderea autorităților pentru realizarea de parteneriate, având în vedere atât poziționarea strategică a Aradului.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate deosebită de a interacționa, de a face schimb de experiență cu privire la modul în care evoluează mediul economic în Republica Populară Chineză. Am identificat câteva direcții clare de colaborare. Un accent a fost pus pe tradiția în ceea ce privește viticultura, iar în acest sens, am discutat și i-am invitat pe oaspeții noștri să cunoască o parte din producătorii de vin din județul nostru“, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul discuțiilor s-a punctat și faptul că Aradul este înfrățit cu provincia Hainan, că există o bună colaborare cu Casa Româno -Chineză filiala Arad și nu în ultimul rând a fost accentuată deschiderea Aradului către o colaborare consistentă cu parteneri chinezi.

A fost o vizită importantă, o oportunitate excelentă de o nouă apropiere a județului nostru de parteneri din China. Aradul este înfrățit cu provincia Hainan și ne dorim să extindem acest gen de colaborare și cu alte regiuni. Avem cea mai mare deschidere spre a atrage noi oportunități de afaceri, sau, de ce nu, să avem noi o piață de desfacere cu produse tradiționale, specifice zonei noastre, în China. Am prezentat argumentele care ne fac atractivi în relația cu investitorii occidentali și care pot conta și în relația cu investitorii chinezi. Nu în ultimul rând, am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește, și unde Aradul este în fruntea României”, a completat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Redacția Radio Reșița

Cele mai citite

Related Articles