[AUDIO-FOTO] Patrick Pascotă, pe urmele tatălui său pe circuitele europene de motociclism

256

Piloții timișoreni Ionel Pascotă și Patrick Pascotă au dominat cea mai nouă etapă a Campionatului European BMU la motociclism. Multiplul campion european la motociclism Ionel Pascotă a câștigat zilele trecute etapa cu numărul 10 din Campionatului European BMU, desfășurată la Plevna în Bulgaria. Bănățeanul se apropie de câștigarea trofeului la clasa Supersport 600 cmc. Ionel Pascotă este marele favorit la câștigarea trofeului în etapa finală, programată peste trei săptămâni la Serres, în Grecia.

”A fost un an bun pentru noi, dar muncim în continuare și pentru mergem la curse să câștigăm. Am plecat în cursa din Bulgaria de pe poziția I , în timpul cursei am fost angrenat într-o luptă strânsă cu 5-6 sportivi, dar la final am câștigat. Lucru ce mă bucură și mă motivează pentru cursa din Grecia, ce va avea loc peste 3 săptămâni.

Despre Patrick vă spun că a câștigat pentru prima oară o cursă internațională, a cântat Imnul și pentru el și ne-au încercat emoții puternice. Încet începe să se contureze activitatea lui sportivă și tindem să atingem un țel foarte înalt și ne bucurăm de activitatea lui sportivă”, a afirmat Ionel Pascotă.

Au fost tată și fiu pe același circuit

Bucuria a fost dublă pentru Ionel Pascotă, deoarece fiul său Patrick a câștigat și el locul I într-o etapă internațională.

Patrick are doar 10 ani și gânduri mari pentru o carieră pe circuitele mondiale

”A fost o experiență frumoasă și a fost o cursă foarte grea. Am avut “bătaie” toată cursa și am terminat locul I. A cântat imnul țării pentru mine. Am participat 9 piloți, dar mulți sunt mai mari decât mine. Cel mai apropiat de mine are 13 ani. Voi continua să particip la aceste competiții internaționale. Este foarte emoționat și frumos să concurez pe același circuit alături de tatăl meu, amândoi pe prima treaptă a podiumului. De mic mi-au plăcut motocicletele. Îmi doresc să ajung campion mondial. Mama este și ea alături de mine, este cea care mă duce la sală pentru pregătirea fizică și este încercată de mari emoții la fiecare cursă a noastră”, a spus pentru Radio Reșița Patrick Pascotă.

Patrick Pascotă a câștigat la 10 ani cursa clasei Supermoto clasa 65 cmc și și-a asigurat titlul de vicecampion european BMU.

sursa foto: Ionel Pascotă

Cristina Corocan