Reţete pentru pensionari compensate 90%

Reţete pentru pensionari compensate 90%.

Veşti bune pentru pensionari: de acum pot primi reţete compensate 90% şi nu 50% ca până acum, dacă au o pensie sub 900 de lei şi indiferent dacă mai au şi alte venituri sau nu.

După cum a explicat directorul medical al Casei de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin, Laurenţiu Mărţuică, până acum beneficiau de această prevedere doar pensionarii care aveau sub 700 de lei şi fără alte venituri.

“În cazul în care pensionarul avea sub 700 de lei, dar mai avea la bancă un depozit de, să spunem 20.000 de lei, pentru care primiea o dobândă infimă, se considera venit suplimentar, iar Curtea de Conturi solicita banii înapoi. Este foarte bine că s-a făcut menţiunea în lege” – a explicat acesta.

Legea prevede acum că procentul de compensare a medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în sublista B – corespunzătoare unui nivel de compensare de 50%,  va fi de 90% din preţul de referinţă pentru prescripţiile a căror contravaloare este de până la 330 de lei pe lună şi de care beneficiază pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţia socială pentru pensionari de până la 900 de lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Cele mai citite

Related Articles