[FOTO] Andrade Bichescu-rectorul UEM: “Suntem privilegiaţi să avem în urbe o astfel de instituţie de învăţământ”. Peste 1.000 de studenţi la Reşiţa

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi-a deschis porţile pentru un nou an de studiu, luni, 2 octombrie.

 

Universitatea reşiţeană a traversat, în ultimii doi ani, o perioadă de frământări, însă din această toamnă cunoaşte un trend pozitiv în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare, dar şi numărul cadrelor didactice care acoperă toate catedrele şi programele de studii, a subliniat pentru Radio Reşiţa Christian Paul Chioncel – prorectorul UEM, contrar zvonurilor apărute.

Şi totuşi, în ciuda tulburărilor, numărul studenţilor înscrişi pentru primul an de studiu, în sesiunile de admitere de anul acesta, a depăşit aşteptările, ceea ce permite universităţii să îşi continue drumul, „pe o linie de stabilitate”, conform rectorului Andrade Bichescu.

După numărătoarea finală, anul acesta, la UEM Reşiţa au fost admişi aproximativ 1.300 de studenţi, la studiile de licenţă şi master din cele trei facultăţi arondate. Este vorba despre inginerie şi management, ştiinţe sociale şi ştiinţe economice.

Întrebat ce se întâmplă cu studenţii specializării de drept internaţional, prorectorul Christian Paul Chioncel a precizat pentru Radio Reşiţa că nici anul trecut şi nici anul acesta nu s-au mai făcut înscrieri, iar studenţii din anii terminali îşi continuă şi absolvă studiile la Reşiţa, dar îşi vor putea susţine examenele de licenţă la oricare altă universitate din România care are în grila de programe această specializare.

Conducerea academică a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa a anunţat în deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018, că instituţia din municipiul de pe Bârzava marchează împlinirea celor 46 de ani de învățământ superior în municipiul de pe Bârzava. În 1971 s-a înfiinţat institutul de studii tehnice, ca o filială a Universităţii “Traian Vuia” din Timişoara, iar în 1992, a luat naştere Universitatea “Eftimie Murgu”, o entitate de sine stătătoare, a precizat rectorul Andrade Bichescu în cuvântul de deschidere a noului an universitar.

(Hardy Cvoica)

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles