Guvernul va acorda despăgubiri de la bugetul de stat pentru pagubele produse de furtuna puternică din vestul ţării!

Guvernul va acorda despăgubiri de la bugetul de stat pentru daunele produse de furtuna puternică de duminică din vestul ţării – a spus premierul Mihai Tudose după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc ieri, la Timişoara!

Premierul spune că miercuri vor fi emise hotărâri de guvern pentru ca toate unitățile de învățământ sau spitalicești să poată beneficia de reparații cu bani de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte calamitățile, Mihai Tudose spune că nu poate da o lege care să interzică furia naturii.

Nu putem interzice prin lege fenomene meteo periculoase, putem să facem tot ce putem ca oamenii să fie informați când vin și apoi să acționăm”, a mai spus acesta.

De asemenea, şeful Executivului a vizitat victimele internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, a vizitat mai multe secții, unde a stat aproximativ o oră şi le-a mulţumit cadrelor medicale pentru efortul şi profesionalismul de care au dat dovadă în aceste zile.

Mihai Tudose:Am venit să mulţumesc cadrelor medicale. Nu am intrat în toate secţiile fiindcă, după opinia mea, nu e bine să intri la ATI sau la urgenţe venind de afară, în schimb am văzut cum arată un spital care tinde să fie unul dintre cele mai moderne din ţară”.

Dintre cei 13 răniţi care mai sunt internaţi în Timişoara, 11 sunt adulţi – aflaţi în afară oricărui pericol – iar doi sunt copii, un băiat de 10 ani şi o fată de 11. Starea băiatului este mult îmbunătăţită, iar cea a fetei este staţionară – după cum a declarat managerul spitalului, Marius Craina.

Sursă: Rador

Cele mai citite

Related Articles