CFR după furtună: 117 trenuri au avut 14.000 de minute de întârziere în total

Un număr de 117 trenuri au fost afectate de furtuna puternică de duminică după-amiază, înregistrându-se în total întârzieri de 14.000 de minute, a declaraţ luni, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, conform Agerpres.

”Ieri, în jurul orei 15.30, a început la Timişoara furtuna, care, în câteva minute a făcut pagubă de peste 100.000 de lei, acoperişuri, linii de contacte, clădiri dărâmate, dar în afară de acest lucru, am avut 117 trenuri afectate de întârzieri şi peste 14.000 de minute de întârziere înregistrate din cauza acestor evenimente nedorite meteo”, a spus oficialul CFR Călători.

Potrivit acestuia, mai sunt în prezent întârzieri la câteva trenuri care vor sosi în curând în Gara de Nord, precum şi la 58 de trenuri pe regionala Timişoara şi la peste 40 pe regionala Cluj.

‘Avem şi două trenuri deviate în momentul de faţă, care au plecat de la Iaşi la Timişoara, care au fost deviate de la Vatra Dornei pe altă magistrală. Unul dintre ele se va duce prin Cluj, iar celălalţ direct la Timişoara. În aceste două trenuri avem 270 de călători, care vor primi apă şi ceai”, a precizat Szentes.

Acesta a subliniaţ totodată, că niciun călător nu a fost în pericol.

 

Furtuna de duminică a provocat 145 victime, dintre care opt persoane au decedaţ potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Fenomenele meteo extreme au afectat 212 localităţi din 15 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Suceava, Sălaj şi Timiş).

Valentina Adam

foto: facebook CFR Infrastructura

De același autor

Related Articles