România merită să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului

Candidatura României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene a Medicamentului (acum cu sediul la Londra) a fost ieri lansată oficial.

Bucureşti este al şaselea oraş ca mărime din Uniunea Europeană, după Londra, Berlin, Madrid, Roma şi Paris” – aşa începe filmul de promovare a Capitalei României în cursa pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului, după ce Marea Britanie va fi ieşit din Uniune. Până la sfârşitul lunii, va avea loc evaluarea tehnică a dosarelor, apoi, în noiembrie, va fi anunţată ţara câştigătoare. Responsabili din ministerele Afacerilor Externe şi Sănătăţii, din Primăria Capitalei şi din Agenţia Naţională a Medicamentului consideră că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile solicitate de Consiliul European.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, susţine că România merită să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru că există o experienţă de 15 ani în domeniu şi forţă de muncă specializată.

Florian Bodog: Este un dosar competitiv, este un dosar care reprezintă România şi este un dosar care ne creşte foarte mult şansele de a găzdui această Agenţie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este de părere că Bucureştiul este un oraş tânăr, dinamic şi în plină dezvoltare. RRA

Cele mai citite

Related Articles