Un drum din Caraş-Severin a devenit, peste noapte, mărul discordiei între cetăţeni şi primăria urbei

Artera rutieră, în amenajare pe raza municipiului Reşiţa, care va lega direct cartierele Triaj de Moroasa a ajuns mărul discordiei între cetăţenii urbei şi primăria municipiului.

Urmare sesizărilor cetăţenilor, dar şi a USR Filiala Reșița cu privire la tăierile de pădure de pe dealul care leagă zona Triaj de vechea Unitate Militară din Moroasa de pe raza municipiului Reşiţa am solicitat un răspuns Direcţiei silvice Caraş-Severin, fond forestier aflat în administrarea acestora. Dan Câmpan – directorul comercial al instituţiei a precizat pentru Radio Reşiţa:

“Lucrările de tăiere şi excavare reprezintă intervenţii de îndepărtare a vegetaţiei forestiere de pe obiectivul de investiţii a Primăriei Reşiţa privind realizarea bretelei de legătură între cartierele Triaj şi Moroasa. Traseul drumului traversează fondul forestier proprietate publică a statului pe o suprafaţă de 0,9 hectare, iar pentru suprafaţa ocupată de această investiţie, RNP Romsilva a făcut un schimb de terenuri cu Primăria urbei. Suprafaţa parcelei preluată în schimb este de 1, 1 hectare şi se află în zona Doman, perimetru ce urmează să fie împădurit în primăvara anului viitor”.

Amintim că, o bretea rutieră de aproximativ un kilometru, va face de la anul legătura între Calea Timişoarei din zona Triaj şi unitatea militară din cartierul Moroasa, în ideea dezvoltării acestui perimetru. Este vorba despre o investiţie de peste 2.450.000 de lei aprobată pe primul ciclu de finanţare al Programului Naţional de Dezvoltare Locală 2015, obiectiv destinat atât traficului auto de până la 3,5 tone, cât şi celui pietonal sau de agrement.

Sursa foto: facebook

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles