[VIDEO] Irma – cel mai puternic uragan format vreodată în Atlantic, a ajuns în Caraibe

Nici nu şi-au revenit bine după ce a trecut Harvey, că americanii se pregătesc pentru un alt uragan devastator. Irma este, potrivit specialiştilor, cea mai puternică furtună din Atlantic a ultimului deceniu.

Un avion al Agenţiei federale americane pentru oceane şi atmosferă (NOAA) care a trecut prin “ochiul” furtunii a surprins imagini care sugerează forţă teribilă a vântului.

https://youtu.be/zm9viF-7hD8

Puternicul uragan Irma – care este cam cât Franţa de mare – a lovit în noaptea de marţi spre miercuri Insula Barbuda, în Caraibe, a anunţat Centrul american al uraganelor, şi se îndrepta către insulele franceze Saint-Barthélémy et Saint-Martin, plasate în alertă cod ”violet”, care interzice populaţiei să iasă din case, relatează AFP.

“Ochiul” ciclonului, un uragan de categoria 5, maximum pe scara intensităţii uraganelor, a trecut peste Barbuda miercuri, către ora locală 2.00 (9.00, ora României), însoţit de rafale de vânt ce au atins viteza de 295 de kilometri pe oră, a precizat centrul.

Uraganul, care poate să provoace furtuni maritime, se îndrepta în continuare către nord-vest, spre Insulele Virgine şi Porto Rico.

Dacă îşi menţine cursul actual, spre finalul săptămânii, Irma va lovi Haiti, apoi coastele Floridei, unde a fost decretată starea de urgenţă.

Acolo, vizitatorii au primit ordin să evacueze zona în această dimineaţă. Iar diseară urmează localnicii. Între timp, aeroportul internaţional va fi închis.

Cele mai citite

Related Articles