Roşiile de Banat vor invada tarabele pieţelor din Vest

Roşiile româneşti pe tarabele din pieţe tot timpul anului. Cultura tomatelor a devenit o îndeletnicire de interes pentru legumicultorii din Caraş-Severin.

Cărăşenii ca și ceilalți cetăţenii din țară consumă pe tot parcursul anului roşii aduse din import, aproximativ 50.000 de tone anual, potrivit datelor Ministerului Agriculturii pentru că cele românești, cultivate în solarii, apar pe piaţă abia în luna iunie, iar cele crescute în aer liber, pe câmp, ajung la cumpărător doar două luni și jumătate pe an, din iulie și până la sfârşitul lunii sptembrie. În Caraş-Severin peste 30 de legumicultori s-au înscris în programul “Tomate 2017”, iar acesta le-a fost extrem de benefic, a precizat pentru Radio Reşiţa Pavel Nefir – directorul adjunct al Direcţiei judeţene pentru Agricultură:

Pavel Nefir reaminteşte fermierilor cărăşeni, dornici să investească în programul “Tomate 2017”, condiţiile de finanţare, adică: o suprafaţă cultivată de minimum 1.000 mp, o producţie minimă de 2 kg/ mp, vânzare minimă de 2.000 de kg şi perioada de vânzare cuprinsă între ianuarie-mai şi noiembrie-decembrie, şi de beneficiile anuale aduse de acesta: 

Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură din Caraş-Severin a mai spus că, producătorii de tomate din judeţ valorifică întreaga cantitate de roşii fie en-gros, fie direct de acasă pe bază de comenzi ferme din partea cumpărătorilor. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles