Kenya interzice pungile din plastic și impune pedepse aspre pentru încălcarea acestei legi

Kenya a luat luni decizia de a interzice pungile din plastic, iar persoanele care vor încălca noua lege riscă pedepse aspre: închisoare de până la patru ani sau amenzi de până la 38.000 de dolari, informează DPA, citată de Agerpres.

Pungile din plastic nu vor mai putea fi folosite, fabricate sau importate în această țară din Estul Africii, care dorește să protejeze astfel mediul înconjurător, a anunțat Guvernul de la Mombasa.

Încălcarea legii atrage o amendă minimă de 19.000 de dolari sau o condamnare de un an la închisoare.

Aproximativ 100 de milioane de pungi din plastic sunt comercializate în fiecare an în Kenya, doar de către supermarketuri, potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (United Nations Environmental Programme — UNEP).

Pungile din plastic reprezintă principala provocare cu care se confruntă serviciile de eliminare a deșeurilor urbane din Kenya, în special în cele mai sărace dintre comunități, unde accesul la astfel de sisteme dar și la îngrijiri medicale, este limitat, au precizat reprezentanții UNEP.

O asociație a producătorilor de pungi din plastic a pierdut vineri într-o instanță kenyană un proces prin care ceruse suspendarea acestei interdicții.

Producția de pungi din plastic, care sunt folosite în scopuri industriale, a fost exceptată și nu va fi interzisă.

Cele mai citite

Related Articles