Turiştii din România controlaţi de STS ?

Toate hotelurile şi pensiunile din România ar putea fi obligate să introducă datele personale ale clienţilor lor, dar şi alte informaţii, într-un nou sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism din România, ce va fi gestionat de STS.

Prevederea apare în proiectul legii turismului, pus în dezbatere publică de ministerul de resort. Pe lângă datele personale ale turtiştilor români şi străini, hotelierii vor trebui să introducă în noul sistem informatic şi date despre cum au plătit aceştia vacanţa sau de la ce agenţie de turism au cumpărat biletul. Autorităţile susţin că în acest fel se va cunoaşte cu exactitate gradul de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor, precum şi încasările acestora, prevenind în acest fel evaziunea fiscală, un fenomen foarte des întâlnit în industria turismului.

Pentru nerespectarea prevederilor legale sunt prevăzute şi amenzi care ajung până la 40 de puncte amendă. Un punct amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară. Proiectul legi turismului ar urma să intre în vigoare la 180 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Sursă: Rador

Cele mai citite

Related Articles