Bacalaureatul continuă astăzi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă!

Bacalaureatul continuă astăzi,  22 august cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. În Caraş-Severin nu s-a înscris niciun elev pentru a susţine aceast examen.

Miercuri, 23 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba românã începe vineri, 25 august şi continuă luni, 28 august când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august.

Primele rezultate sunt afişate pe întâi septembrie, zi în care pot fi depuse şi contestaţiile. Potrivit Ministerului Educaţiei, la această sesiune, majoritatea absolvenţilor provin din promoţia recentă, aproape 25 de mii, iar peste 14 mii din seriile anterioare. În prima sesiune, de vară, au luat bacalaureatul aproape 94.000 de elevi din cei peste 128 de mii, care s-au prezentat la examen, adica 72,9%.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles