100 de butelii de aragaz au fost găsite în locuinţa a doi terorişti din Alcanar-Spania!

Aproximativ 100 de butelii de aragaz au fost depozitate în locuinţa a doi suspecţi terorişti din Alcanar, în Spania!

Poliţia din Spania informează că suspecţii ucişi joi, în urma a două explozii în locuinţa lor din oraşul catalan Alcanar, aveau depozitate în casă aproximativ 100 de butelii pentru gătit, cu care urmau să comită atacuri în Barcelona. Comandantul poliţiei din Catalonia a declarat că au fost identificate două cadavre în imobilul din Alcanar, situat la sud de Barcelona.

Dar chiar şi aşa poliţia spaniolă îl caută în continuare pe şoferul furgonetei care a comis atacul din Barcelona. Autorităţile cred că din celula teroristă făceau parte cel puţin 12 indivizi. Patru persoane sunt arestate şi în următoarele zile vor fi interogate de magistraţii Tribunalului Audienţa Naţională la Madrid. Anchetatorii spun acum că din celula teroristă mai făceau parte cei cinci indivizi lichidaţi la Cambrils, trei care au murit în explozia de la Alcanar şi încă trei persoane care sunt căutate, cu excepţia unuia care are cetăţenie spaniolă, restul sunt cetăţeni marocani. Musulmanii din Barcelona spun că se simt afectaţi în egală măsură de atentatele teroriste.

Otman trăieşte de mai mulţi ani în Spania cu familia sa, după ce a emigrat din Maroc: “Noi respingem ce s-a întâmplat în Barcelona şi în Cambrils. Noi locuim aici, suntem oameni obişnuiţi, care muncesc şi trăiesc în pace. Suntem aici de 15 ani şi am mulţi prioeteni catalani care sunt îngrijoraţi pentru mine. Ei ştiu că sunt afectat pentru că eu mereu apăr Islamul şi musulmanii. Cuvântul islam, ştiţi şi voi, însemană pace”.

Astăzi la Bazilica Sagrada Familia a fost oficiată o slujbă în memoria victimelor şi pentru pace. Au participat regii Felipe al VI-lea şi Leticia, preşedintele Portugaliei şi premierul de la Lisabona, precum şi şeful guvernului de la Madrid.

Sursă: Rador

Cele mai citite

Related Articles