27 de morţi pe şoselele din Caraş-Severin

3374

Poliţiştii rutieri din Caraş-Severin fac apel la responsabilizarea tuturor participanţilor la trafic pentru a se reduce numărul accidentelor de circulaţie.

Peste 20 de mii de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în acest an pentru încălcarea legislaţiei rutiere şi aproape 1200 de şoferi au rămas fără permis de conducere. Cu toate acestea, numărul accidentelor cu victime rămâne îngrijorător: 27 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 83 au fost rănite grav. Este un bilanţ negru prezentat astăzi de comandantul Inspectoratului, comisar şef Viorel Avram şi de şeful Serviciului rutier Dorin Ţugmeanu. Cei doi au vrut să atragă atenţia opiniei publice asupra riscului la care se expun cei care încalcă legislaţia, fie că vorbim de şoferi, pietoni sau biciclişti. Se pare că măsurile coercitive nu sunt sufieciente pentru a reduce numărul de victime. Din păcate, pentru mulţi conducători auto, „Viaţa are prioritate!” este doar un slogan şi continuă să încalce legea. Fără doar şi poate, cele mai grave accidente au loc pe drumurile naţionale, DN 6 fiind în top cu 12 persoane decedate. Din totalul de 91 de accidente cu victime, 64 s-au produs din cauza nerespectării regimului legal de viteză.

„Analizând dinamica indicatorilor privind evoluția accidentelor rutiere și a consecințelor acestora prin prisma rezultatelor înregistrate la finalul anului, se poate observa o creştere uşoară a riscului rutier. Aceasta este generată de trendul în creştere al evoluției indicatorului persoane decedate înregistrat la finalul perioadei analizate, comparativ cu perioada de referinţă a anului trecut”, s-a menţionat astăzi, în conferinţa de presă.

Poliţiştii spun că vor continua activităţile de prevenire, dar este nevoie de conştiinţa fiecăruia dintre noi: să traversăm strada doar pe zebră, să purtăm centura de siguranţă, să nu riscăm depăşirile periculoase şi aşa mai departe.

(Sebastian Dragomir)