[FOTO] Au venit în România ca să se drogheze

113

Vacanţa a patru tineri francezi s-a finalizat cu dosar penal. Aceştia au fost prinşi având asupra lor droguri de risc. În plus, doi dintre francezi au intrat în ţară ilegal peste câmp. Cei 4 au declarat poliţiştilor de frontieră că au venit în România în vacanţă şi că mergeau la un concert din vestul ţării.
Totul s-a petrecut în această minivacanţă, în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa.
Poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii Moraviţa, doi bărbaţi care se îndreptau dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul ţării. O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a stabilit că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au trecut ilegal graniţa din Serbia, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moravita pentru cercetări. asupra unuia dintre tineri au fost găsite aproximativ 18 grame de substanta maronie, despre care acesta a declarat că este haşiş pentru consum propriu.
În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă, înmatriculată în Franţa, doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale. În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare. La cercetări tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi de poliţiştii de frontieră la „frontiera verde”, după ce efectuau intrau în România.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea in tara de droguri de risc, contrabanda calificata, complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei de stat, precum si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul de presă al ITPF Timişoara.

Cei patru cetăţeni francezi au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.
(Sebastian Dragomir)