Trafic intens la frontierele de vest

120

Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

Mulţi cetăţeni români călătoresc în afara graniţelor ţării, în perioada următoare și astfel se preconizează o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei, transmite Inspectoratul Judetean al Poliției de Frontieră din Arad. Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Subliniem faptul că va fi folosita la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. În funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Recomandări:
În acest sens, participanţii la traficul transfrontalier pot consulta aplicaţia Trafic On-line, pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.