Managerul care și-a jignit angajații români și i-a făcut “animale împuțite” a intrat în vizorul poliției

Cetățeanul cipriot Eleftherios Vanellis, care apare într-un filmuleț în care jignea angajații fabricii de textile Unique Clothing din Ploiești, poate avea probleme cu poliția după publicarea înregistrării de site-ul Observatorul Prahovean și viralizarea acesteia în mediul online din România.

Polițiștii prahoveni au vizitat miercuri  sediul fabricii, iar potrivit unor surse managerul ar putea fi acuzat inclusiv de ultraj a relatat astăzi publicația stiripesurse.ro.

De altfel, după ce Eleftherios Vanellis a devenit celebru din caua comportamentului său inacceptabil, presa a descoperit că acesta are și alte probleme de comportament, de această dată în mediul online, probleme care pot fi sancționate inclusiv cu dosare penale și închisoarea.

„Ne-am autosesizat nu doar nu privire la conţinutul filmării, unde sancţiunea pentru adresarea de cuvinte jignitoare ar fi o amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei, ci şi cu privire la săvârşirea unei infracţiuni. Tot Observatorul Prahovean a publicat un articol în legătură profilul de Facebook al persoanei respective, unde apar nişte semne naziste, o infracţiune care ţine tot de competenţa noastră. Acolo nu este vorba de amendă, ci de dosar penal”, declara ieri Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Prahova.

Pe lângă postările pline de jigniri, Vanellis are pe pagina de facebook și o fotografie modificată în care apare el în prim plan, iar în colțul din stânga jos zvastica nazistă suprapusă peste imagine. Totodată bărbatul și-a desenat în aceeași fotografie și o mustață ca a lui Adolf Hitler

Potrivit articolului 5 din legea 107/2006 ” Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.”

Vezi mai jos filmulețul în care cipriotul își înjură angajatele de la fabrica de textile:

De același autor

Related Articles