Senatorul Mihai Goţiu: Parcurile naționale sunt în pericol!

200

Parcurile naționale se degradează într-un ritm incredibil de rapid și trebuie găsite soluții pentru a stopa acest lucru. Declarația a fost făcută la Reşiţa de vicepreşedinte Senatului, Mihai Goţiu. Senatorul USR a făcut referire la ilegalităţile surprinse personal în Parcurile Naționale Semenic – Cheile Carașului și Cheile Nerei – Beușnița.

Citeşte şi: Incendiul din Parcul Semenic ascunde tăieri ilegale?

El a prezentat primele concluzii ale vizitei de documentare pe care a făcut-o, în urmă cu o lună, în Caraş-Severin. E vorba și de zona de pe Semenic care a luat foc la doar câteva zile după ce a anunțat că va face un raport despre cele documentate. De altfel, în urma unei interpelări pe care a făcut-o Mihai Goţiu, Ministerul Apelor și Pădurilor a trimis Corpul de Control la Ocolul Silvic Văliug.

„În cele două zile de documentare pe teren, plus restul documentărilor mele, am văzut ilegalități, abuzuri, o exploatare total iresponsabilă, o nesimțire în ceea ce privește exploatarea, probabil și pentru că ei cred că nu vor fi trași vreodată la răspundere, că nimeni nu va face vreodată vreun control real. Nu știu care sunt cauzele, ori o legislație prea permisivă, ori că legislația nu se aplică. Dar concluzia este foarte clară, și anume, că parcurile naționale se degradează într-un ritm incredibil de rapid, așa încât nu știu în ce măsură, dacă lucrurile vor continua la fel, vom mai putea vorbi de parcuri naționale în adevăratul sens al cuvântului”.

Senatorul Mihai Goţiu a mai spus că nu se va opri aici şi va continua vizitele de documentare şi în alte parcuri naţionale din ţară.

Citeşte şi: Pădurea de pe Semenic, în vizorul Ministerului Apelor și Pădurilor

(Sebastian Dragomir)