Relu Fenechiu – eliberat condiţionat, fără recuperarea prejudiciului

Relu Fenechiu va fi eliberat condiţionat după ce acesta a efectuat trei ani şi jumătate de închisoare. Decizia Tribunalului Vaslui este definitivă. Prejudiciul este de peste 5,5 milioane de lei şi nu a fost recuperat, acesta fiind şi motivul pentru care DNA s-a opus eliberării.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul „Transformatorul” în ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Afacerile fostul ministru al Transporturilor continuă să meargă, scrie reporteris.ro, iar prejudiciul de care a fost acuzat în dosarul Transformatorul încă nu a fost achitat.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani şi jumătate de închisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu pentru mai multe fapte de corupţie, în urma contopirii a două pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, şi una de trei ani şi zece luni, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani. În fapţ magistraţii vasluieni au admis cererea formulată în instanţă de Relu Fenechiu, notează News.ro.

Judecătorii au contopit toate pedepsele primite de fostul ministru al Transporturilor atât în ianuarie 2014, în dosarul „Transformatorul”, cât şi în noiembrie 2016, în speţa în care, în calitate de deputaţ ar fi primit 620.000 de euro de la o firmă de software pentru „sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea unor proiecte” derulate de Ministerul Justiţiei şi o societate farmaceutică, cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii.

Practic, magistraţii Tribunalului Vaslui au reţinut pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, din dosarul „Transformatorul”, la care au mai adăugat un spor de şase luni, pedeapsa rezultantă fiind de cinci ani şi jumătate.

Relu Fenechiu a fost condamnaţ iniţial, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Fostul ministru al Transporturilor a fost găsit vinovat de instanţă pentru că, în perioada 2002-2005, prin firmele sale, ar fi vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.  stiripesurse.ro

 

De același autor

Related Articles