Caraş-Severinul ar putea intra în Master Planul Turistic

144

Obiectivele turistice din Caraş-Severin ar putea fi incluse în Master Planul Naţional de Devoltare a Turismului.
În această săptămână, o delegaţie de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism, aflat sub coordonarea Ministerului Turismului, a efectuat o vizită de lucru în judeţul Caraş-Severin. Au avut loc mai multe întâlniri cu primari cărora li s-au prezentat modele de bune practici pentru a se ralia la stategia integrată prezentată deja în Master Planul Naţional de Devoltare a Turismului.
Mihaela Căpeţ, şeful Serviciului Comunicare din Consiliul Județean Caraș-Severin, spune că s-a pus accent în special pe turismul cultural-istoric, balnear şi SPA, ecoturism, de aventură şi turism natural.

„Vizita a inclus mai multe deplasări în judeţ, în staţiunea Băile Herculane, la Văliug, pe Muntele Semenic, la Oraviţa şi la Sasca Montană, unde au avut loc întâlniri cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale”.

În urma vizitei ministeriale s-a propus, de asemenea, o dezvoltare pe orizontală a turismului, în aşa fel încât beneficiile să fie şi pentru celelalte unităţi administrativ-teritoriale, pe lângă cele consacrate deja ca fiind destinaţii turistice.

(Sebastian Dragomir)