Tabără internaţională de alpinism în Caraş-Severin: “Săptămâna de aventură” în desfăşurare în munţii Banatului

Peste 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani din Germania, Belgia, Statele Unite ale Americii, Norvegia, dar şi din Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Caraş-Severin participă zilele acestea la “Săptămâna de aventură” organizată în arealul Muntele Mic – Munţii Ţarcu.

Tabăra de aventură, coordonată de alpinistul Cornel Galescu, include excursii şi ateliere la parcurile de aventură. Scopul este de a iniţia copiii în ideea cunoaşterii naturii, a ecologiei şi orientării turistice.

Potrivit alpinistului cărăşan, de la un an la altul tot mai mulţi copii îndrăgesc această tabără, ajunsă anul acesta la cea de-a 10-a ediţie, unii fiind prezenţi pentru prima dată, alţii revin de câţiva ani.

Cornel Galescu a precizat pentru Radio Reşiţa că, la final de tabără, participanţii se întorc acasă mai optimişti, mai sănătoşi, mai bogaţi intelectual şi mai încrezători în forţele proprii.

Părinţii, prezenţi de cele mai multe ori la final de tabără alături de copii, îşi exprimă aprecierea pentru acest program, iar organizatorii taberei întocmesc planul pentru o colaborare mai strânsă pe viitor, bazându-se pe solicitările părinţilor în acest sens, a mai subliniat acesta.

Pe toată perioada taberei, copiii fac cunoştinţă cu materialele şi echipamentul folosit în alpinism, sunt ajutaţi să folosească o parte din aceste materiale şi li se face cunoscută importanţa utilizării lor, exerciţiile având loc în condiţii de maximă siguranţă.

Ultima serie din această vară se va desfăşura în intervalul 6-11 august şi are loc sub directa supraveghere a instructorilor Clubului Montan Caransebeş. (Hardy Cvoica)

Foto: 7-zile.com

Cele mai citite

Related Articles