Ce țară să alegeți când ieșiți la pensie!

În clasamentul realizat de Global Retirement Index de corporaţia franceză Natixis şi citat de Rador, Rusia este neatractivă pentru pensionari, situându-se printre cele mai nepopulare destinaţii pentru a te retrage la pensie în acest an.

Dacă vă gândiţi să vă mutaţi în altă ţară atunci când ieşiţi la pensie, să nu optaţi pentru Rusia, cel puţin în acest an. Multe persoane aleg să se mute definitiv în altă ţară atunci când ajung la pensie. Ţările dezvoltate din Europa domină în topul celor mai bune destinaţii pentru a te retrage la pensie în acest an.

Clima, accesul la servicii de sănătate şi costul vieţii sunt în general principalele criterii în funcţie de care cei aflaţi la vârsta pensionării aleg între o ţară sau alta.

Pentru realizarea clasamentului sunt luate în considerare criterii precum clima, costul vieţii, infrastructura şi accesul la servicii de sănătate. Potrivit Global Retirement Index, Rusia s-a situat pe poziţia a 40-a în acest clasament din care fac parte în total 43 de ţări.

Clasamentul a fost întocmit ţinând cont de “confortul” material oferit de ţară atunci când te pensionezi, pe baza a patru factori importanţi: situaţia financiară, situaţia economică, calitatea vieţii/nivelul de trai şi accesul la serviciile de sănătate.

Fiecare factor a fost evaluat de la 0 până la 100%. Pe primele pozţii ale clasamentului s-au clasat: Norvegia (86%), Elveţia (84%), Islanda (82%), Suedia (80%) şi Noua Zeelandă (80%).

În Top-10 au mai ajuns: Australia (78%), Germania (77%), Danemarca (77%), Olanda (77%) şi Luxemburg (76%).

Pe ultimele locuri s-au situat Brazilia (41%), Grecia (40%) şi India (12%). Rusia a acumulat cu 1% mai puţin faţă de rezultatul din anul 2016.  RRA

Cele mai citite

Related Articles