Manifestări de Ziua Forţelor Aeriene Române

48

O serie de manifestări au avut loc astăzi de Ziua Forţelor Aeriene Române. Printre altele, în Capitală a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă la monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

„Ziua Forţelor Aeriene” este marcată în fiecare an odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al aviatorilor. În memoria eroilor aviatori au fost depuse coroane de flori şi a fost oficiată o slujbă de pomenire. De altfel, ceremonii militare şi religioase au avut loc în toate unităţile din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene. Aeronave militare aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne şi Serviciului Român de Informaţii au survolat monumentul aviatorilor. La eveniment au fost prezenţi veterani de război, oficialităţi şi câteva sute de bucureşteni.

Statisticile recente arată ca cele mai sigure mijloace de transport sunt, avionul şi trenul. Riscul de a avea un accident de avion este foarte scăzut, mai exact, media este de 1 la 11 milioane de zboruri, în timp ce riscul de a muri într-un accident de maşină este de 1 la 5000 de călătorii.

Directorul general al Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara, Daniel Idolu subliniază că avionul este cel mai sigur. „Cred că fără aviţie, societatea modernă de astăzi n-ar putea exista. Oamenii se mişcă rapid, sunt milioane de cetăţeni români care trăiesc în afara ţării şi, în plus, sunt mulţi români care îşi permit vacanţe la Paris, Londra, Barcelona şi aşa mai departe”, a declarat pentru Radio România Reşiţa, Daniel Idolu.