Irakul ar dori ca afaceriștii români să se implice în reconstrucția țării

Irakul are nevoie de investiții masive pentru a reconstrui localitățile distruse în ultimii ani, urma luptelor cu gruparea jihadistă Daesh, așa-zisul Stat Islamic. Ambasadorul Irakului la București a lansat un apel către oamenii de afaceri din România să se implice în acest efort.

Ne trebuie de toate, a afirmat ambasadorul irakian la București, Hussein Sinjari, în concluzia expunerii pe care a făcut-o cu privire la reconstrucția Irakului, după violentele bătălii cu jihadiștii Statului Islamic. Diplomatul tocmai spusese că vor trebui refăcute spitale și școli, infrastructura rutieră și sistemul de irigații. Oamenii de afaceri români se pot orienta, de asemenea, către industria petrolului, afectată și ea de conflictul din ultimii ani.

Bugetul inițial pentru reconstrucție este de un miliard de dolari, însă va fi nevoie de mul mai mulți bani, având în vedere că, de exemplu, pentru Ramadi, un oraș cu mult mai mic decât Mosulul, s-a calculat că ar trebui aproximativ 12 miliarde de dolari. Așadar, este vorba de sume uriașe, care urmează să fie destinate reconstrucției Irakului în următorii ani.  RRA

 

Cele mai citite

Related Articles