Finanţare guvernamentală pentru drumuri judeţene

70

Consiliul Judeţean Timiş în­cearcă să obţină finanţare de la Guvern pentru a închide drumul de legătură dintre Lugoj şi Bet­hausen prin Hezeriş – Valea Lungă – Cliciova.

Sectorul de drum care mai trebuie mo­der­nizat se află între Valea Lungă şi Cliciova. Investiţia este importantă pentru că fa­ci­litează deplasarea lo­­cuitorilor navetişti din satele din zo­nă spre Lugoj şi scurtează dis­tanţa între municipiul de Timiş şi localităţile din jurul Bethau­senului cu aproape 10 km, faţă de varianta prin Balinţ – Coştei, sau varianta prin Traian – Vuia.

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat şi a depus proiectul la Ministerul Dezvoltării R­e­gio­nale. Moder­ni­zarea pe traseul Lugoj – He­zeriş – Valea Lungă – Cli­cio­va a început deja de câţiva ani, s-a asfaltat între Lugoj şi Valea Lungă şi mai trebuie doar o porţiune de câţiva kilometri până la Cliciova, de unde se poate merge pe asfalt spre Bethausen.

Reprezentanţii CJT speră ca până la sfârşitul verii să fie aprobată această finanţare şi în toamnă să poată începe lu­crările, conform declaraţiei lui Călin Dobra, preşedintele Con­si­liu­lui Judeţean Timiş.

Pentru a merge pe asfalt de la Lugoj la Bethausen, prin Hezeriş – Valea Lungă, mai trebuie asfaltaţi doar şase kilometri de drum, din totalul de 19, cât are traseul.

Ion Moldovan

foto: redesteptarea.ro