Tabără fără telefoane, tabletă şi calculator

58

Timp de şapte zile aproape 150 de tineri din Lugoj, Făget şi satele din zonă sunt aşteptaţi la o nouă ediţie a taberei “Sfântul Apostol Andrei” dedicată tinerilor ortodocşi, organizată la Lugoj.

Condiţia de participare din acest an este extrem de dificilă: fără telefon, tabletă sau calculator.

Tabăra ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, va avea loc în perioada 23-30 iulie şi se anunţă a fi una plină de activităţi interesante. Copii vor merge la pescuiţ vor face brăţări şi cruciuliţe din mărgele, vor picta pe sticlă, vor face dans sportiv şi vor merge într-o excursie la mai multe mănăstiri din zonă. Într-un cuvânţ programul este diversificat şi atractiv pentru copii, motiv care explică şi numărul foarte mare de participanţi, care de la an la an creşte.

O altă activitate include o dupămasă relaxantă în care se va coace porumb la umbra Bisericii sus în Dealul Viilor, iar în alte două zile activităţile se vor desfăşura la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Alexandru Roşca”.

Toate aceste acţiuni sunt sprijinite de parohie, însă cum numărul copiilor participanţi creşte de la an la an, costurile sunt tot mai mari, astfel că orice ajutor din partea părinţilor este binevenit.

Ion Moldovan

foto: mitropolia-banatului.ro