Reșița are o nouă echipă masculină de handbal

498

Echipa de handbal Adrian Petrea Reșița e istorie. Noua formație masculină de handbal a Reșiței se numește Clubul Sportiv Municipal!

Clubul Sportiv Municipal este noua echipă de handbal a Reșiței. Aceasta va evolua în Divizia A  și a fost înființată de către Primăria Municipiului Reșița, a anunțat astăzi într-o conferință de presă viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

După ce UCM Reșița, CS Caraș Severin sau HC Adrian Petrea au devenit istorie Primăria Reșița și CSM Reșița au planuri mari pentru a readuce handbalul reșițean în prim plan. Primul se son este unul de sacrifiu, în care se intenționează acomodarea cu eșalonul secund, iar ulterior se vor stabili obiective.

Luni, 17 iulie echipa de handbal masculin a CSM Reșița, va fi înscrisă oficial, în Divizia A.

“ Am primit nenumărate întrebări, semnale, de la iubitori ai handbalului și de la cetățeni ai orașului, vis a vis de înființarea acestei echipe. Am organizat această conferință pentru a le confirma că administrația locală, împreună cu Nelu Popa, ne-am hotărât că și handbalul merită susținerea Primăriei Reșița. Handbalul, după cum bine știți, reprezintă, la fel ca și fotbalul, un fenomen social. Handbalul deja are istorie în Reșița. Avem mai multe rezultate deosebite pe plan internațional, cât și pe plan național, și am dori să continuăm această tradiție. Sunt implicați foarte mulți tineri în acest proiect. Avem 5 echipe de tineret și o echipă mare. Am luat legătura și cu Alexandru Dedu, președintele Federației Române de handbal, care a acceptat să activăm în Liga a II-a. Ne bucurăm pentru susținerea acestuia. S-a bucurat că echipa noastră revine în lumea handbalului, și noi sperăm ca în cel mai scurt timp, în 2 – 3 ani, să coagulăm o echipă și să reușim să promovăm în prima ligă. Momentan am semnat cu 17 jucători. Mai suntem în discuții cu vreo 3-4. Toți sunt reșițeni. Lucrurile sunt pe drumul cel bun și va fi bine pentru toată lumea”, a declarat viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica.

Clubul Sportiv Municipal Reșița va include și o secție de handbal, care va cuprinde 5 echipe de tineret și una de seniori. Toți juniorii care au jucat la HC Adrian Petrea vor trece la Primărie.

“Aș vrea să îi mulțumesc lui Cristi Pătru și domnul primar a stat de vorbă cu el. Cristi Pătru ne-a dat de bună voie toți juniorii. Vor activa în cadrul clubului. Îi mulțumim pentru ce a făcut pentru handbalul reșițean și sperăm să fie și în continuare, în funcție de posibilitățile pe care le are, alături de noi. Toate grupele de juniorii ale Academiei HC Adrian Petrea, vor trece la primărie”, a adăugat viceprimarul Adrian Dacica.

Activitatea noii echipe formate va fi coordonată de fostul handbalist reșițean: Dorin Gurbină, ajutat de Cristian Ionescu, Marius Grozăvescu, Sebastian Pârvan.

“Din punct de vedere organizatoric, de echipa de handbal se va ocupa Dorinel Gurbină, un om cu experiență. Ne bucurăm că a acceptat să fie alături de noi”, a mai afirmat Adrian Dacica.

Echipa masculină de handbal seniori CSM Reșița va evolua în sala polivalentă din Reșița, conform acceptului primit din partea Consiliului Județean Caraș-Severin.

În ceea ce privește obiectivul pentru sezonul 2017-2018 al echipei nou formate, Adrian Dacica a afirmat:

”Nu avem nici un obiectiv. Vrem doar să coagulăm echipa. Vrem să vedem care este potențialul nostru de a activa în Liga a II-a și vrem pe parcursul acestui campionat să întărim lotul nostru și după cum am spus, în 2- 3 ani să încercăm să ne batem pentru promovare. Avem stabilit un buget de 2 miliarde pentru prima parte a sezonului, bani, care vor asigura cheltuielile de deplasare a tuturor echipelor, juniori și seniori. Am făcut un necesar, în funcție de cheltuielile care au fost în anii trecuți cu echipa și ne-am oprit la această sumă. Am avut hotărâre de consiliu. Avem salarii negociate cu jucătorii, dar sunt confidențiale”, a mai subliniat viceprimarul Reșiței.

Din lotul CSM Reșița vor face parte: Andi Sămânță, Marius Grozăvescu, Sebastian Pârvan, Alexandru Vulpe, Raul Heimbach, Alexandru Ioan , Ștefan Drăgan, Cătălin Dragomir, Ursu, Denis Barbu, Raul Bote, Antonio Gârban, Snejan Radoslavevic, Boban Vuiță, David Rațiu și Cristian Daia. Municipalitatea mai poartă însă discuții cu câțiva jucători importanți care își pot pune amprenta la echipa nou înființată.

Lotul va fi prezentat oficial în data de 31 iulie, de la ora 18.00, la sala Polivalentă din municipiul Reșița. Pentru prima parte a sezonului echipa va beneficia din partea Primăriei de 200 de mii de lei.

Cristina Corocan