Studenții de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa vor reprezenta România la Campionatului European de fotbal în sală

Studenţii reşiţeni scriu istorie: sunt primii campioni universitari de fotbal în sală din România și acum urmează să participe la Campionatul European din Turcia.

La Reșița a avut loc în premieră pentru România primul Campionat Universitar de fotbal în sală. Campioana primei ediţii este chiar echipa Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa, care va participa în zilele ce urmează la Campionatul European rezervat studenților, întreceri ce au loc în Turcia. Rectorul Universității reșițene, Andrade Bichescu ne-a vorbit despre participarea la această competiție, în calitate de antrenor al echipei:

”Din delegație vor face parte 10 sportivi și două cadre didactice. Sperăm să reprezentăm cât mai bine învățământul superior românesc, orașul Reșița și chiar România. Această deplasare nu era posibilă dacă nu am fi avut și o susținere financiară, din partea: Federației Sportului Școlar și Universitar, BRD,Auto Alex, SC Lauer,Best MultiBet, BCR. Sunt firme cărora noi le mulțumim și sperăm pe viitor să vină și alte entități din mediul privat, din mediul public, alături de noi, de universitate pentru că studenții sunt viitorii membrii ai comunității. Rezultatele lor sunt cele cu care se mândrește universitatea, dar și comunitatea. Eu sunt antrenorul echipei și așteptăm cu nerăbdare competiția. Fiind pentru prima dată când participăm, nu ne putem imagina ce înseamnă această competiție la nivel european. Să sperăm că o să fie o primă reprezentare bună a mediului universitar românesc peste granițele țării”, a spus Andrade Bichescu.

Campionatul European de fotbal în sală, din Turcia va avea loc în perioada 9-18 iulie la Korum.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles