Decizie surprinzătoare a FRF, legată de ultimul meci de acasă al României, din preliminariile CM 2018

44

Decizie surprinzătoare a FRF, legată de ultimul meci de acasă al României, din preliminariile CM 2018

Conducerea Federației Române de Fotbal a decis ca ultima partidă, de pe teren propriu, cu Kazahstan, din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, să nu se dispute pe ”Arena Națională”. Decizia pare una surprinzătoare, mai ales că penultimul meci, cel cu Armenia, se va juca pe cel mai mare stadion al țării.

Cum șansele tricolorilor de mai prinde un loc la ”baraj” țin mai degrabă de o minune, se pare că oficialii de la Casa Fotbalului se tem ca naționala să nu dispute întâlnirea cu armenii cu tribunele aproape goale. În acest sens, au ales ca acest meci, programat la 5 octombrie, să se dispute la Ploiești.

În consecință, la începutul acestei săptămâni, a fost prezentă pe Stadionul ”Ilie Oană” o comisie UEFA, care a venit special pentru a omologa arena. Emisarii europeni au fost mulțumiți de ce au găsit pe cochetul stadion, situat la 60 de kilometri de București, și au dat acord favorabil disputării meciului.

La găzduirea meciului cu Kazahstan au sperat și oficialii celor de la CS U Craiova. Marcel Popescu, președintele oltenilor, a spus, recent, că ”OZN-ul” din Bănie va fi gata în august și că din septembrie va putea găzdui partide oficiale. ”Sigur va juca aici naționala un meci din preliminarii!”, spera Popescu.