Astăzi s-au afișat rezultatele finale de la Evaluarea Naţională după contestaţii

76

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională după contestaţii vor fi făcute publice vineri.

În Caraș-Severin, elevii au depus 73 de contestații: 49 la limba română, 23 la matematică și una la limba maternă. Conform inspectorului școlar general, Adrian Doxan, procentul de promovare la nivelul județului Caraș-Severin, înainte de soluționarea contestațiilor este 69,61%, mai mare decât cel de anul trecut. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, ‘nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii’.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Rata de promovare la Evaluarea Naţională în ţară înainte de contestaţii este de 76,9%, cu aproape două procente mai mare decât anul trecut.

(Cristina Corocan)