[UPDATE] Planul Roșu de intervenții a fost activat în Argeș. Numărul victimelor a ajuns la 3 după ce un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie

247

UPDATE:

Ministrul Apărării: Doi militari cu leziuni mai grave, transferați cu elicopterul la Spitalul Militar din București

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat că doi dintre militarii răniți aflați în spitalul din Câmpulung vor fi transportați la Spitalul Militar din București cu elicopterul, pentru că “au leziuni mai grave”, însă viața nu le este pusă în pericol.

Ceilalți patru militari răniți internați la spitalul din Câmpulung vor fi transportați cu ambulanțele tot la Spitalul Militar din București.

Întrebat cum vor fi transportați răniții de la Câmpulung, ministrul Apărării a spus: “Patru cu ambulanțele, doi cu elicopter. Eu sunt chiar la Câmpulung. Toți vor merge la Spitalul Militar din București. Au leziuni mai grave cei doi pe care îi vor aduce cu elicopterul”.

Potrivit ministrului Apărării Naționale, niciunul dintre cei șase militari răniți internați la Câmpulung nu are viața pusă în pericol.

Ministrul Adrian Țuțuianu a mai anunțat că deja la locul accidentului au ajuns procurorii militari. Deocamdată nu se cunoaște cauza accidentului care a dus la decesul a trei militari și rănirea altor nouă.

‘Acum s-au încheiat operațiunile de scoatere a trupurilor celor doi militari aflați în cabina camionului și, din păcate, aveau leziuni incompatibile cu viața, practic, motorul camionului a căzut peste ei. Medicii aflați la fața locului au făcut tot ce era necesar, dar a fost declarat decesul acestora, astfel încât numărul persoanelor decedate din cele 13 care se aflau în camion a ajuns la trei’, a declarat pentru AGERPRES împuternicitul în funcția de inspector șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar.

————————————————————-

UPDATE Bodog: Trei militari aflați în camionul răsturnat în prăpastie au murit

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri, că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Toți militarii urmează să fie duși cu ambulanțele la București. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi, în jurul orei 21, în județul Argeș.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar, a anunțat MApN.


Un camion militar care, transporta 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte, s-a răsturnat într-o prăpastie. Accidentul de circulaţie  a avut loc în seara zilei de 29 iunie, în jurul orei 21.55, în județul Argeș. Din primele informații sunt și persoane încarcerate.

………

  Trei  morţi în urma accidentului în care a fost implicat un camion ce transporta 13 militari  care se întorceau  de la un exerciţiu de antrenament. Informaţia a fost confrmată de Marian Hiru, şeful Ambulanţei Argeş.

………

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat:

“Se acţionează pentru descarcerarea a încă doi militari. Nu putem confirma încă decesul. Şoferul este unul dintre militarii transportaţi la spital şi a declarat că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat dacă a consumat alcool, rezultatul fiind zero”.

………

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a declarat:

“Două victime sunt încarcerate, posibil decedate, încă nu se ştie pentru că nu au reuşit să le scoată. Mai există un deces găsit la faţa locului. Şapte victime sunt în drum către spitalul din Câmpulung şi două în drum spre Braşov. În situaţia în care va fi necesar, vor fi transferate la Bucureşti”.

………

”Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul şefului Statului Major General a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanţele producerii incidentului”,  transmite MApN.

………

”Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, ce se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung Muscel, s-a răsturnat în afara carosabilului. Din informaţiile primite până acum, trei militari aflaţi în cabina autocamionului au rămas încarceraţi, iar echipele de intervenţie fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalţi zece militari, care se aflau în spate, au fost evacuaţi şi le se acordă îngrijiri la faţa locului, urmând a fi transportaţi de urgenţă la cele mai apropiate spitale”, se arată în comunicatul MApN.

………

La nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare Planul Roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 SAJ Argeș. De asemenea, acționează și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș. Intervenția la fața locului este condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Argeș.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru MEDIAFAX că mai multe persoane sunt încarcerate.

………

“Un autocamion militar s-a răsturnat într-o prăpastie. Din primele informații sunt și persoane încarcerate. Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş”, anunţă MApN într-un comunicat de presă.