Trafic de migranţi în vestul ţării cu o călăuză din Caraș-Severin

363

O tânără de 29 de ani din Caraş-Severin şi un cetăţean sârb de aceeaşi vârstă, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Cei doi au fost depistaţi noaptea trecută, de poliţiştii de frontieră din Arad, în timp ce transportau cu autoturismele personale mai mulţi bărbaţi de origine asiatică. Elenimentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 04.00, când poliţişti Sectorului de Frontieră Vărşand, au identificat, la mai puţin de doi km de linia de frontieră, două autoturisme care se deplasau spre Ungaria şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„În cele două mijloace de transport se aflau, ca pasageri, unsprezece pakistanezi, irakieni şi indieni, solicitanţi de azil în România, nouă dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani, iar doi sunt minori, în vârstă de 14, respectiv 17 ani”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef Laura Bondar.

La cercetări, călăuzele au declarat că urmau să îi lase pe cei unsprezece în apropierea frontierei de unde aceştia urmau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. Pentru acest serviciu, cei doi au primit de la migranţi suma de 700 de euro.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor două călăuze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Evenimentul survine la mai puţin de 24 de ore de când în Vama Nădlac, tot în Arad, au fost descoperiţi aproape 100 de migranţi, ascunşi într-un automarfar.

(Sebastian Dragomir)