Canicula a transformat autobuzele din Reșița în adevărate saune mobile

157

Temperaturile au depășit 30 de grade în aceste zile, iar căldura a fost resimtiță din plin de reșițeni. Au fost afectați în special persoanele care s-au deplasat cu mijloacele de transport în comun. Călătorii s-au plâns de aglomerație și atmosfera sufocantă din autobuze.

,,Este foarte cald și nu sunt condiții. Dacă autobuzele au aer condiționat eu nu l-am simțit, nici măcar trapa de deasupra autobuzului nu este deschisă. Nu știu cine e responsabil dar este extrem de cald”.

,,Eu sunt și bătrână și urc greu în autobuz, în afară de aglomerație trebuie să mai suportăm și mirosurile urâte, autobuzul nu este aerisit, efectiv nu avem aer”.

Directorul RO-A-TIR, Sorin Andreș, a precizat că toate autobuzele sunt dotate cu aer condiționat însă canicula este o problemă cu care se confruntă toate firmele de transport.

,,În momentul de față, pe graficul principal avem 12 autobuze cu aer condiționat, în stare de funcționare. Noi depune eforturi să menținem acest lucru. Despre caniculă ce să vă spun, este o problemă cu care se confruntă majoritatea transportatorilor din oraș. Despre trapele din autobuz este discutabil. Unele persoane vor să le închidem pentru că se face curent, altele le vor deschise, încercăm să le facem pe plac tuturor”.

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și în următoarele zile iar medicii le recomandă cetățenilor să nu circule cu mijloacele de transport în comun în orele de vârf.

sursa foto: mediafax

Andreea Lupșa