Cupa ”Morilor de apă” – fotbal și turism pe Valea Almăjului

249

În localitatea Eftimie Murgu a început astăzi ediția I a Cupei Morilor de apă la fotbal pentru juniori

Primăria Eftimie Murgu organizează de joi,22 și vineri, 23 iunie, Cupa ”Morilor de apă” la fotbal pentru juniori – ediția I, pe terenul din Rudăria, comuna Eftimie Murgu şi stadionul Nera din Bozovici. Întrecerile sunt rezervate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani. Ne spune mai multe primarul comunei Eftimie Murgu, Mihai Vlădia:

”Sunt 12 echipe împărțite în două grupe, care se confruntă în meciuri preliminare, ce au loc în Rudăria și în Bozovici. Semifinalele și finala se vor desfășura mâine pe terenul Școlii din Rudăria. Printre echipele participante se numără: Eftimie Murgu, Nera Bozovici, Hercules Băile Herculane, Sorii Lupeni, Colterm Timișoara, Pădureni, Mundo Club Reșița. Dorim ca acest campionat să aibă continuitate și pentru viitorul teren de fotbal, ce urmează să fie construit în zonă, printr-un proiect realizat exact cu acest scop. Pe lângă mișcare și pe lângă sport, mă gândesc și la popularizarea turistică a localității. Copiii vor veni aici din mai multe localități și vor avea ocazia să viziteze și morile de apă, a spus primarul Mihai Vlădia. ”

Festivitatea de deschidere a competiției a avut loc de la ora 11.00 și a fost urmată de disputarea priemelor jocuri. Participă echipe din județele Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara. Partenerul competiţiei este Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraș-Severin, care asigură arbitraj şi suport la organizarea competiţiei.

Cristina Corocan