Șantier permanent la Țerova

195

Cartierul reşiţean Ţerova se află de câţiva ani în şantier şi asta produce disconfort locuitorilor.

Lucrările vizează introducerea sistemului de apă şi canalizare, dar şi înlocuirea reţelei de gaz metan. Şi cum nu se poate şantier fără săpături, oamenii sunt nevoiţi să circule pe drumuri desfundate, iar când e vorba de refacere, constructorul se face că plouă. City managerul Paul Vasile spune că acum se lucrează la înlocuirea ţevilor de gaz şi executantul îşi respectă contractul. Se sapă pe zona verde şi se fac doar subtraversările de branşamente necesare.

O situaţie mai complicată se întâlneşte pe tot drumul de acces spre Ţerova. Lucrările de apă și canal executate de Electrosistem SRL pentru Aquacaraș, fie nu sunt terminate, fie nu au fost recepționate din cauza neregulilor găsite.

„Jumătate din drum este impracticabil. Au existat o mulţime de adrese de atenţionare, iar în momentul de faţă am pe birou o hărtie prin care cei de la Electrosistem promit că vor relua lucrările de refacere a carosabilului. În graficul de lucrări nu se precizează nici luna, nici ziua în care vor începe”.

Paul Vasile a dorit să amintească tuturor celor care lucrează pe domeniul public că aducerea la starea iniţială a drumului este obligatorie.

Citeşte şi: Albie de râu sau stradă? Zeci de reşiţeni trebuie să treacă de gropi şi bolovani pentru a ajunge la casele lor

Şi Primăria Reşiţa va deschide un şantier în centrul cartierului Ţerova. Se va face o dirijare a apelor pluviale care vin de pe versanţi, către râul din localitate.

(Sebastian Dragomir)