Negocierile liderilor coaliţiei PSD-ALDE cu UDMR privind susţinerea moţiunii de cenzură au intrat în impas

82

Toate proiectele de lege importante pentru UDMR au fost retrase de pe ordinea de zi, atât de la Cameră cât şi de la Senat.

Decizia a fost luată după ce negocierile liderilor coaliţiei PSD-ALDE cu parlamentarii minorităţii maghiare privind susţinerea moţiunii de cenzură au intrat în impas.  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea ar fi considerat solicitările UDMR drept exagerate, iar ulterior la cererea social-democraţilor, toate iniţiativele UDMR care ieri fuseseră introduse de urgenţă în dezbaterea comisiilor, astăzi au fost scoase de pe ordinea de zi, a anunţat vizibil supăraţ senatorul UDMR, Cseke Attila:

”S-a făcut o propunere de către grupul PSD. Grupul UDMR în mod evident a fost categoric împotrivă. Iar în ceea ce priveşte legea cu 15 martie, care are raport depus de către Comisie raportare şi unde nu a fost nici un vot împotrivă în comisii şi la acest proiect s-a solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Evident că noi am fost împotrivă a acestui demers.”

Ieri UDMR obţinuse un raport favorabil în comisiile parlamentare de specialitate asupra proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, iar astăzi proiectul ar fi trebuit să fie votat în plenul Senatului.

Acum s-a anulat şi şedinţa comună a celor trei comisii care fuseseră convocate tot ieri la Camera Deputaţilor pentru coborârea pragului impus la folosirea limbii materne în administraţia locală.

foto: Româniatv.ro