Şomerii din Caraș-Severin care se angajează la 50 de kilometri distanţă de casă primesc bani de chirie şi utilităţi

207

Șomerii din Caraș-Severin care îndeplinesc condițiile legale pot depune cereri pentru acordarea banilor prevăzuți în programul Prima chirie.

Atenție însă, de acest program pot beneficia șomerii care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 de km față de cea în care își au domiciliul sau reședința.

Beneficiarii programului trebuie să aibă un venit mai mic de 5.000 de lei pe lună și să fie încadrați în muncă pe o perioadă de cel puțin 12 luni.

În timp ce unii reșițeni se declară încântați, pe alții nici plata chiriei și utilităților asigurate de stat nu-i poate convinge să își schimbe reședința:

“Nu știam de acest program. Dar nu mi se pare o idee rea. Am și permis de conducere deci n-ar fi o problemă cu transportul!

Nu este rău dar eu personal nu m-aș muta. Știu persoane care ar accepta dar eu, nu!”

Suma totală oferită de stat, lunar, prin programul ”Prima chirie” nu poate fi mai mare de 900 de lei și se acordă pe o perioadă de 3 ani. Cei interesați pot depune personal la sediul AJOFM Caraș-Severin sau transmite actele necesare acordării acestui drept prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.

Până acum în județul Caraș-Severin a fost înregistrată o singură cerere.

Valentina Adam